Dostupni linkovi

Tabaković: Nova vlada će suzbiti rasipanje novca


Zamenica šefa poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković rekla je da će prve mere nove vlasti biti donošenje zakona kojim se suzbija rasipanje državnog novca.

To su mere o kojima je SNS, čiji je program, kako je navela, okosnica ekspozea, govorila duže vreme, rekla je ona novinarima u Skupštini Srbije u pauzi zasedanja parlamenta o novoj vladi.

Tabaković je istakla da će nova vlada staviti pod kontrolu "tokove novca" i 2.700 "onoga što se zove opšta država". Kako je navela, prethodna vlada Mirka Cvetkovića iz Demokratske stranke nije imala ili nije želela da ima kontrolu nad tim računima zato što su nad tim tokovima novca kontrolu imali pojedinci.

Tabaković je naglasila da će novac sa tih računa i uštede koje se ostvare novim zakonom o javnim nabavkama i borbom protiv korupcije i kriminala "brzo i efikasno biti upotrebljen" i za podršku onima koji su spremni da ulože u ovu državu.

"Srbija nema vremena za izgovore već samo za rezultate koji moraju da imaju prolazno vreme i brojčanu merljivost", rekla je Tabaković novinarima u Skupštini.
XS
SM
MD
LG