Dostupni linkovi

Lukšić: Razmišljam da budem budući premijer ali ne po svaku cijenu


Predsjednik Vlade Igor Lukšić rekao je danas, na redovnoj konferenciji za medije, da razmišlja o tome da bude nosilac liste svoje koalicije i budući premijer ali da ta odluka, kako je istakao, zavisi od čitavog niza okolnosti.

Lukšić smatra da, nakon skraćivanja mandata parlamentu, nema razloga da predsjednik Filip Vujanović podnosi ostavku, navodeći da će brzo biti poznato da li će predsjednički i parlamentarni izbori biti održani istovremeno.

Lukšić je na redovojnoj konferenciji za novinare ocijenio da je Vlada, tokom proteklih šest mjeseci ispunjavala svoje obaveze.

“Bez obzira što nam izazovne ekonomske okolnosti nijesu olakšale posao, odlučno, odgovorno i posvećeno smo sprovodili Vladinu agendu. Nijesmo tražili izgovore za njeno nesprovođenje i nijesmo tražili opravdanje da nešto ne možemo”, rekao je Lukšić.

Upitan koja bi bila prosječna ocjena za rad Vlade u poslednjih godinu i po, on je kazao da Vlada zaslužuje dobru četvorku. “Zato što sam vrlo često i samokritičan i sklon da tražim više i bolje”.

Na pitanje da li sa tom četvorkom zaslužuje još jedan mandat, Lukšić je kazao da ono što podrazumijeva odluku tog tipa nije samo želja pojedinca.
XS
SM
MD
LG