Dostupni linkovi

Radnici dočekivali turiste na Braču: Dobro došli na otok korupcije


Radnici bračkog Jadrankamena su u toku prosvjeda juče izveli performans u trajektnoj luci gdje su transparentima ('Dobro došli na Brač, otok korupcije i kriminala') pozdravljali turiste kako bi ih, kažu, upozorili da čuvaju svoje lisnice kada dolaze na Brač jer je to, kako je Drpić poručio, otok lopova

Pedesetak radnika zaputilo se prema Supetru gdje su se četvorica, koja imaju zaštitnu mjeru zabrane prilaska stečajnoj upraviteljici Anči Bašić, javila policiji.

'Nas pedeset već šest mjeseci održava proizvodnju u Jadrankamenu. Radimo s pet posto kapaciteta, a zamislite što bi bilo da radimo da sto posto kapaciteta. Pozivam ministra Linića, jer mi se on čini jedini normalan čovjek, da nam pošalje jednog ekonomista i neka nam da tri mjeseca. Ako u roku od ta tri mjeseca ne zaposlimo 300 ljudi i ako ne počnemo raditi punim kapacitetom, neka nas onda unište', poručio je Tonči Drpić, predstavnik Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu.

Prosvjed je završio u Pučišćima, u ulici u kojoj živi načelnik općine koji, tvrde, ne štiti interese radnika, objavio je portal Dalmacija News.
XS
SM
MD
LG