Dostupni linkovi

Crna Gora dobija Parlamentarnu televiziju


Uvođenje novog parlamentarnog kanala, na kojem bi crnogorski građani od jeseni mogli redovno da prate skupštinska dešavanja, koštalo bi Radio-televiziju Crne Gore RTCG između 800.000 i milion evra, rekao je generalni direktor te medijske kuće Rade Vojvodić.

Vojvodić je, kako prenose "Vijesti", pojasnio da bi uvođenje parlamentarnog kanala zahtijevalo dodatnu sistematizaciju, Formiranje ozbiljne redakcije koja bi imala urednika kao ostali programi RTCG i novinarsku ekipu.

Savjet RTCG već je prihvatio prijedlog izmjene Zakona o radio-difuznim servisima kojim je predviđeno uvođenje Parlamentarne televizije.

"Poslali smo Skupštini prijedlog o Formiranju radne grupe koju bi činili predstavnici televizije i parlamenta i gdje bi raspravljali o troškovima", rekao je Vojvodić.

Izmjenama zakona, čije se usvajanje očekuje danas, predviđeno je da Javni servis emituje parlamentarni kanal putem elektronskih komunikacionih mreža bez upotrebe radio-diFiznih Frekvencija, čime bi bili oslobođeni dodatnih troškova.

Jedan od inicijatora izmjena Zakona Goran Danilović iz Nove srpske demokratije, tvrdi da nema troškova za novi kanal, jer bi se prenosio putem kablovske televizije.
XS
SM
MD
LG