Dostupni linkovi

Eksperti Evropola u avgustu u Podgorici


Eksperti Evropola posetiće u avgustu crnogorsko Ministarstvo pravde i ljudskih prava, dogovoreno je u ponedeljak na sastanku direktora Evropola Roba Vejnrajta sa crnogroskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova Duškom Markovićem i Ivanom Brajovićem, koji na Kipru učestvuju na neformalnom sastanku ministara pravde i unutrašnjih poslova EU.

Vejnrajt je konstatovao da u Crnoj Gori postoji dobra struktura za borbu protiv kriminala, kao i da ova zemlja nije izuzetak kada je reč o izradi procena rizika od organizovanog kriminala i korupcije. Vejnrajt je naglasio da će izveštaj Evropola o Crnu Goru biti izrađen profesionalno i objektivno, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Marković je upoznao Vejnrajta sa strateškim i operativnim nivoom, normativnim i institucionalnim okvirom, kao i rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori.

Kako se navodi, na sastanku je dogovorena direktna saradnja između Evropola i Ministarstva pravde i ljudskih prava posredstvom kontakt osoba, čime će biti unapređen način izveštavanja i saradnja.
XS
SM
MD
LG