Dostupni linkovi

Bombaš samoubica u Bugarskoj imao pomoć


Bombašu samoubici pomogla je jedna žena da prošle sedmice izvede napad u Burgasu, u kojem je poginulo petoro izraelskih turista i vozač, prenosi AFP.

Bombaš je, kako navodi lokalna bTV, ušao u Bugarsku iz susjedne Rumunije i u Varni proveo dan uoči napada. U hotelu u kojem je odsjeo ostavio je “biološke dokaze”.

List “Troud” je u međuvremenu objavio da policija traga za ženom sa kojim je bombaš navodno odsjeo u hotelu “Perfekt”, sa tri zvjezdice.

Jedan taksista izjavio je za taj list da je dan prije napada prevezao napadača iz Ravde i Pomorije, koji se nalaze sjeverno od Burgasa, i da je govorio ruski.

Bugarske vlasti odbile su da komentarišu te navode, navodeći da je istraga u toku. Policija je ranije saopštila da je bombaš najverovatnije imao oko 36 godina, da je imao lažnu američku vozačku dozvolu, da nije imao bugarsko državljanstvo i da je u toj zemlji proveo “ne više od četiri dana”.

Izrael je optužio Iran i njegovog “terorističkog saveznika” Hezbolah da su izveli napad u Burgasu u kojem je poginulo petoro izraelskih turista i vozač autobusa. Zvanični Teheran ubrzo je odbacio te tvrdnje.

Da bi raznio autobus bombaš samoubica je upotrebio tri kilograma eksploziva trotila.

"Riječ je o trotilu, a upotrijebljeno je oko tri kilograma", izjavio je nedavno bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov za državnu televiziju BNT, prenosi AFP.
XS
SM
MD
LG