Dostupni linkovi

Požar zatvorio Jadransku magistralu


Na hrvatskom primorju izbio novi šumski požar, između mesta Selce i Bribir, zbog čega je Jadranska magistrala u tom delu zatvorena za saobraćaj.

Zbog gustog dima i opasnosti od požara evakuisan je auto-kamp u mestu Selce.

Lokalnim vatrogascima pomažu kolege iz obliznjih gradova, ali se zbog orkanske bure vatra brzo širi, a kanaderi su van pogona.

Rano jutros izbio je požar na području Mošćeničke Drage kod Opatije gdje gore šuma i nisko rastinje, a požar se, zbog vjetra, i dalje širi ka planini Učka.

U tom požaru stradao je jedan 45-godišnji vatrogasac iz Opatije. On je, kako navodi riječki "Novi list" u online izdanju, umro je u bolnici u Rijeci u koju je prebačen pošto se srušio tokom intervencije. Još nije poznato da li je umro od gušenja ili mu je pozlilo tokom gašenja požara.

U gašenju požara kod Opatije učestvuju vatrogasci iz Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije i Rijeke

Jutros su zbog orkanske bure bili zatvoreni mostovi za ostrva Pag i Krk, a saobraćaj je sada dozvoljen samo za putničke automobile. Zbog jakog vetra u prekidu je i više trajektnih linija prema ostrvima Rab, Pag i Cres.

Prema podacima Državne uprave za zaštitu i spasavanje gori i na području Dalmacije, kod Šibenika gde je jutros prijavljen požar na lokaciji Bikarac kod Donjeg Polja.
XS
SM
MD
LG