Dostupni linkovi

Trojica Sarajlija napali pripadnike EUFOR-a


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) potvrdilo je da su u nedjelju oko 16.45 sati na raskrsnici ulica Bravadžiluk – Brodac, u sarajevskoj opštini Stari Grad, tri osobe iz Sarajeva napale dvojicu pripadnika EUFOR-a i nanijeli im lakše tjelesne povrede.

Kako je saopćeno, napad su izvršile osobe inicijala J.I., J.B. i O.A., svi iz Sarajeva, a napadnuti pripadnici EUFOR-a su osobe bugarske nacionalnosti.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

David Collins, portparol EUFOR-a kazao je za agenciju Anadolija da će EUFOR danas izdati saopštenja za javnost povodom incidenta, te o detaljima ovog događaja nije želio govoriti. Nije mogao reći ni u kakvom su zdravstvenom stanju napadnuti vojnici.

Lokalni mediji su incident doveli u vezu s utakmicom između između FK "Sarajevo"i PFC "Levski" iz Sofije, koja će se u okviru drugog pretkola Evropa ligesutra igrati u Sarajevu.

Navodno su vojnici EUFOR-a branili svoje zemljake koji su stigli u glavni grad Bosne i Hercegovine radi spomenute utakmice, no takve informacije zvanično nisu potvrđene.
XS
SM
MD
LG