Dostupni linkovi

U gašenju požara u Hrvatskoj poginuo vatrogasac


Jedan od vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju velikog požara koji je noćas oko 4.30 sati buknuo na otvorenom prostoru na području Mošćeničke Drage (Sveti Petar), tokom intervencije se iznenada srušio i preminuo.

45-godišnjeg vatrogasca iz Opatije hitno su prevezli u riječki KBC na Sušaku, ali mu nije bilo pomoći. Oko 7.30 sati konstatirana je njegova smrt. Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom.

Kraj Mošćeničke Drage gorjeli su borova šuma i nisko raslinje. Vatrogascima je gašenje ovog požara dodatno otežavao jak vjetar koji je pogodovao brzom širenju plamena. Na terenu su bili vatrogasci iz Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije i Rijeke. Požar je lokalizovan u 9.50 sati.

Nešto iza ponoći požar je buknuo i u Donjoj Supetarskoj Dragi na Rabu. Veliki šumski požar nošen jakom burom u jednom je trenutku ugrozio čak i kuće, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća šteta. Osim s burom, vatrogasci se bore i s neprohodnim terenom. Vatrogascima na Rabu u gašenju su se priključili i vatrogasci iz Lopara.
XS
SM
MD
LG