Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zapalio se još jedan Izraelac


Izraelska policija je saopštila u nedelju da se zapalio još jedan Izraelac, nakon što je u petak preminuo Moše Silman koji se zapalio tokom socijalnih protesta u Tel Avivu pre nedelju dana.

Njegovim koracima pošao je veteran izraelske armije, invalid, koji je zadobio opekotine na 80 procenata tela. On se zapalio u Jehudu u cetralnom Izraelu blizu autobuske stanice.

Slučajni prolaznici su videli kako je čovek u invalidskim kolicima izvadio bocu i počeo da se poliva tečnošću. Odmah su shvatili da se radi o benzinu, a ne o vodi, videli su da drži upaljač i molili ga da to ne čini, ali ih on nije slušao. Ispostavilo se da se radi o 45- godišnjem čoveku koji je odmah prenet u bolnicu, nakon što su očevici pokušali da ugase vatru.

Udruženje veterana izraelske armije reklo je da su ga na taj čin naterale finansijske teškoće. Njegov brat je izjavio da je bio suočen sa velikim dugovima i da je rekao da bi mogao poći koracima Moše Slimana koji se zapalio za vreme protesta protiv visokih troškova življenja.

Sliman je danas sahranjen. Ovakvi slučajevi su inače izuzetno redak oblik protesta u Izraelu, ali je portparol policije rekao da su posle Slimana još četiri Izraelca pokušala ili zapretila da će učiniti isto.
XS
SM
MD
LG