Dostupni linkovi

Peta postjugoslovenska mirovna akademija


U velikom amfiteatru Franjevačkog studentskog doma u Sarajevu, Zagrebačka 18, 23. jula svečano je otvorena 5. Postjugoslovenska mirovna akademija

Na otvaranju, prisutnima su se obratili organizatori Postjugoslavenske mirovne akademije te voditelji ovogodišnjih kurseva: Tonči Kuzmanić, voditelj kursa Politika, moć i nejednakost; Svjetlana Nedimović, voditeljica kursa Uloga historijske istine u transformaciji sukoba i Jayne Docherty, voditeljica kursa Strategic Peacebuilding (Strateška izgradnja mira).

Na istom mjestu, 26. jula od 16 do 18:30, kao dio PJMA otvoren i za širu javnost, održat će se i zajednička sesija pod nazivom Angažirana umjetnost i izgradnja mira. Učesnici na sesiji su: Đorđe Balmazović, umjetnik iz Beograda, Adela Jušić, umjetnica iz Sarajeva, i Husein Oručević, umjetnik iz Mostara. Sesiju će moderirati Samra Dizdarević.

Postjugoslavenska mirovna akademija edukacijski je program koji se održava svake godine u julu mjesecu u Sarajevu. Sastoji se iz tri kursa a na svakom od njih tematizuje se neka od tema koje su na polju izgradnje mira u datom momentu od velikog značaja. Voditelji kurseva su renomirani intelektualci, kao takvi prepoznati unutar polja izgradnje mira ili srodnih polja. Što se tiče polaznika, PJMA je otvorena za sve zainteresirane iz polja izgradnje mira od 21 ili više godina. PJMA održava se u organizacije Fondacije Mirovna akademija i o njoj možete više saznati na stranici Fondacije.
XS
SM
MD
LG