Dostupni linkovi

Vučić očekuje formiranje vlade u petak


Kandidat Srpske napredne stranke za prvog potpredsednika Vlade Aleksandar Vučić najavio je u nedelju da očekuje da u petak vlada bude formirana.

Posle sednice Glavnog odbora SNS Vučić je rekao novinarima da će u ponedeljak biti izabrani organi Skupštine Srbije, a da će u utorak poslanici raspravljati o zakonima o vladi i o ministarstvima, koji su u završnoj fazi.

"U sredu će ići neki novi zakoni, u četvrtak i petak biće izbor vlade", rekao je Vučić.

Rekao je da će nova vlada imati 17 resora i 19 članova i da će to to biti najmanja vlada koju je imala Srbija.

On je izrazio žaljenje što su neke stranke 'stavile svoje interese ispred interesa države", misleći na Milicu Delević iz Demokratske stranke koja je odbila ponudu SNS da bude ministarka spoljnih poslova.

Vučić je kandidat SNS za prvog potpredsednika Vlade, zadužen za bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a biće i ministar odbrane. Kandidat SNS za ministra spoljnih poslova je Ivan Mrkić. Kandidat SNS za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Goran Knežević, a za ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine je Zorana Mihajlović.

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, po predlogu SNS, vodiće Milan Bačević, a šahistkinja Alisa Marić Ministarstvo sporta i omladine. Kandidat SNS za ministra pravde i državne uprave je Nikola Selaković, a Bratislav Petković za ministra kulture, informisanja i dijaspore.
XS
SM
MD
LG