Dostupni linkovi

Vučić: Borba protiv korupcije počinje od vrha države


Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandar Vučić najavio je u nedelju da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih i da ta borba počinje od vrha države.

"Kada je o korupciji reč, neće biti zaštićenih, ili neće biti vlade Srbije. Ovo je važna poruka koju moraju da razumeju i naši članovi, ali i naši koalicioni partneri", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS-a u beogradskom Sava centru.

On je rekao da će buduća vlast imati "nultu toleranciju" prema korupciji i kriminalu i da će najpre biti procesuirani nosioci korupcije, oni koji ništa nisu uradili, već su stekli bogatstvo na nepošten način. Vučić je upozorio sve ministre iz SNS i sve članove stranke da će se to odnositi pre svega na njih.

"Ne budite iznenađeni kad neko za mesec-dva od naših ljudi bude procesuiran. Na našim primerima ćemo da pokažemo da se sa državom nećemo igrati i da smo svi jednaki, a ne da neki imaju političku zaštitu zato što pripadaju našoj, ili bilo kojoj vladajućoj stranci", kazao je Vučić.

On je rekao da SNS neće da štiti kriminalce bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju i da tako neće štititi ni one koji će pokušati da urade bilo šta kriminalno pod okriljem SNS.
XS
SM
MD
LG