Dostupni linkovi

SAD: Stan napadača očišćen od eksploziva


Stan DŽejmsa Holmsa, osumnjičenog za napad u bioskopu u predgrađu Denvera, očišćen je od eksplozivnih zamki i ostalih opasnih materijala, saopštila je policija.

Tokom akcije korišteni su roboti za ulazak u Holmsov stan, u mestu Aurora, ali su kasnije agenti uspeli da uđu u stan bez aktiviranja preostalih ekspozovnih naprava, preneo je Bi-Bi-Si.

Policija navodi da je osumnjičeni delovao „proračunato i sa namerom“ i da je mesecima sakupljao municiju. Pored 12 ubijenih osoba, u pucnjavi u bioskopu tokom prikazivanja novog filma o „Betmenu“ ranjeno je 58 lica.

Operacija demontiranja zamki koje su bile postavljene za policajce bila je duga i delikatna. Federalni istražni biro želeo je da uđe u stan bez oštećenja da bi sakupio što je moguće više dokaza i da bi se izbegla velika detonacija koja bi ugrozila ljudske živote.

Okolne zgrade su evakuisane, a ulice blokirane dok su stručnjaci radili u stanu u kojem su se nalazile materije koje je trebalo da intenziviraju eksploziju i požar.

Predsednik SAD Barak Obama posetiće u nedelju Auroru i odati počast žrtvama, saopštila je Bela kuća. On će se sastati sa porodicama nastradalih i lokalnim zvaničnicima.
XS
SM
MD
LG