Dostupni linkovi

Komšić ne priznaje zaključke Predsedništva SDP-a


Potpredsednik SDP-a BiH i aktuelni član Predsedništva BiH Željko Komšić poručio je da ne priznaje zaključke Predsedništva SDP-a koji se odnose na njega i Predsedništvo BiH.

"Preporučujem onome ko je vodio sednicu Predsedništva SDP-a BiH i njegovim pravnim ekspertima da napokon počnu čitati Ustav BiH, zakone i poslovnike, u ovom slučaju koji se odnose na Predsedništvo BiH. Tada bi možda znali da Predsedništvo BiH ne daje svoje mišljenje jednoj političkoj stranci", rekao je Komšić za Federalnu televiziju.

On je ponovio da je protiv sporazuma SDP-a BiH i HDZ-a BiH, ali i svih budućih sporazuma "koji zatiru građansku BiH i koji jedne gledaju više od drugih".

Predsedništvo SDP-a BiH usvojilo je zaključak kojim se "ponovo reafirmišu principi i stavovi o celovitoj ustavnoj reformi, koja podrazumeva i izbor jednog predsednika u parlamentu BiH i uvođenje četvrtog ravnopravnog kluba u drugi Dom Parlamentarne skupštine BiH".

"Ovo je trajni cilj, a na putu ka njegovom ostvarenju očekujemo da se Predsedništvo BiH u briselski predviđenom roku u narednih 30 dana odredi o ovome za šta Predsedništvo BiH zadužuje potpredsednika SDP-a i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića", zadatak je koji je dat Komšiću, uz naglasak da su ustavne reforme proces u kojem ne treba dozvoliti da se, čekajući na idealna rešenja, ruše prepreke na evroatlantskom putu.
XS
SM
MD
LG