Dostupni linkovi

SPS i SNS odlučuju o ministrima


Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka održaće u nedelju sednice glavnih odbora na kojima će odrediti kandidate za ministre u budućoj vladi Srbije.

Nova vlada imaće, prema najavama, 16 ili 17 resora i 18 članova, uključujći predsednika i potpredsednike, a imena ministara i zvanično će biti određena na sednicama glavnih odbora naprednjaka, koja će početi 11 sati u Centru "Sava", i socijalista, koja počinje u 13 sati u sedištu stranke.

Pred sednicu Glavnog odbora SNS najveća nepoznanica je ko će biti ministar spoljnih poslova, ali i šta će i da li će u vladi biti i lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Vučić je u intervjuu Tanjugu naveo da je sigurno da će novi ministar spoljnih poslova biti karijerni diplomata, koji nije član SNS, da bi ministarstvo sporta takođe trebalo da vodi nestranački kadar, a da će kulturu voditi "čovek koji je apsolutno prihvatljiv za sve".

Na pitanje da li će biti ministar odbrane, Vučić je odgovorio da će se to videti na sednici Glavnog odbora SNS i ponovio da bi "želeo da se bavi bezbednošću, odbranom i borbom protiv korupcije i kriminala".
XS
SM
MD
LG