Dostupni linkovi

Obradović: Vlada Srbije do 26. jula


Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je da će Zakon o vladi i resorima do nedelje biti u Skupštini, a kabinet formiran do četvrtka.

"Nova vlada biće izabrana do četvrtka. Siguran sam da će raditi bolje od prethodne, iako su okolnosti mnogo teže nego pre četiri godine", rekao je Obradović u intervjuu "Novostima".

Obradović je kazao da je teško ekonomsko stanje glavni izazov za vladu, ali i pitanje KiM.

"Videćemo kakvo je stanje u budžetu i napraviće se konkretan plan mera da se obezbedi normalno funkcionisanje države - redovna isplata plata, penzija, socijalnih davanja. U sporazumu smo jasno odredili i šta je redosled poteza kada je u pitanju kosovski problem, od kojeg svakako nećemo bežati", istakao je Obradović.

Povodom ulaska u vladu Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, Obradović je rekao da je siguran da su dobili kvalitetne ljude.

"Ulaskom Ljajića i Ugljanina dobili smo širinu ne samo u matematičkom smislu. Dokazali smo da možemo različite programske stavove da ujedinimo u interesu Srbije. Moguće je i da nam se kasnije priključi i SVM. Oni su saglasni sa programom i ciljevima vlade i, kako su rekli, "zadržavaju pravo da možda kasnije i udju u vlast", rekao je Obradović i dodao da je moguće da tokom mandata ove vlade većina bude mnogo šira od postojeće, koja broji 141 poslanika.

On je naglasio da vlada apsolutno ima legitimitet i rekao da ne očekuje potrese zbog eventualnih sukoba sujeta u vladi.

Obradović smatra i da će opstati koalicija sa DS-om u Beogradu.
XS
SM
MD
LG