Dostupni linkovi

Ruski diplomata: Assad spreman otići


Sirijski predsjednik Bašar al-Asad pristaje na odlazak, ali na civiliziran način, rekao je za Radio France Internationale ruski veleposlanik u Francuskoj Aleksandar Orlov.

Na pitanje o tome je li Bašar al-Asad zapravo osuđen na odlazak s vlasti i da je to samo pitanje vremena, ruski diplomat odgovorio je da se osobno slaže s tim stajalištem. Smatram da bi mu bilo vrlo teško ostati nakon svega što se dogodilo, rekao je Orlov.

U završnoj izjavi nakon sastanka Akcijske skupine za Siriju, održanog 30. lipnja u Ženevi, predviđa se prijelaz prema demokratskijem režimu. Tu je izjavu Asad prihvatio, naglasio je ruski veleposlanik.

Asad je imenovao svojeg predstavnika za pregovore s oporbom o tom prijelazu. To znači da pristaje na odlazak, ali na civiliziran način, ustvrdio je.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije veleposlanik Orlov demantirao je da je izjavio kako je Asad spreman otići, javlja ria.ru. Naglasio je da su takve tvrdnje izvučene iz konteksta. Veleposlanstvo je poslalo priopćenje u kojem stoji da veleposlanik Orlov nije, niti je mogao izjaviti je li Asad dužan, spreman ili suglasan otići.
XS
SM
MD
LG