Dostupni linkovi

"Odisej" otvorio novu sezonu kazališta Ulyssesa


Premijerom Odiseja na Malom Brijunu sinoć je počela ovogodišnja sezona kazališta Ulyssesa. Riječ je o kooprodukciji Ulyssesa, Gavelle, Srpskoga narodnog pozorišta iz Novoga Sada, Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Sterijina pozorja iz Novoga Sada i Teatra na navigatorot iz Skoplja.

Redatelj Aleksandar Popovski zahvalio je Ulyssesu što mu je omogućio da ostvari projekt, ističući kako je Odisej vrlo kompliciran i prikazuje nomadski način života.

Zaključio je kako cijeli kreativni tim dijeli san i potrebu da živi i surađuje s različitim ljudima, njihovu želju da se pronađu na istome mjestu te prepoznaju priliku da se suoče sa svojim snovima na Brijunima.

Kako je napomenuo, predstavu je radilo sedam kazališta, a u njoj glume Svetozar Cvetković, Nikola Ristanovski, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Branko Jordan, Nataša Matijašec-Rošker, Anita Mančić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i Franjo Dijak.

Ravnatelj Gavelle Darko Stazić rekao je kako je riječ o velikom pothvatu u produkcijskome i organizacijskom smislu, a upravitelj Srpskoga narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević izrazio je zadovoljstvo spojem znanja i talenta.
XS
SM
MD
LG