Dostupni linkovi

Nikolićev savetnik vraćen sa Kosova


Kosovska policija prekinula je četvrtak posetu Gračanici savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Marka Đurića, i pod stražom ga sprovela do prelaza Merdare, saopštio je Kabinet predsednika, prenosi Beta.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je da je Đurić vraćen sa Kosova, jer nije ispoštovao dogovor u vezi sa svojom posetom Kosovu. Redžepi u izjavi Tanjugu kaže da je Đurić tražio dozvolu da poseti manastir Visoke Dečane, ali da je odustao od toga, uputivši se u Gračanicu, nakon čega ga je kosovska policija sprovela nazad na prelaz Merdare.

U saopštenju Kabineta predsednika se navodi da je reč o novoj provokaciji Prištine.

"Očigledno je da je incident, za koji su isključivi krivci privremene vlasti u Prištini, još jedan pokušaj da se pred nastavak pregovora zastraši nealbansko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju Kabineta predsednika i dodaje se:

"Iako je ova poseta bila uredno prijavljena Euleksu i nije imala politički karakter, privremene vlasti u Prištini su demonstrirale silu i nepotrebno uputile još jednu provokaciju Republici Srbiji".
XS
SM
MD
LG