Dostupni linkovi

Ist medija grup negira da iza kupovine "Politike" stoje političari


Kompanija "Ist medija grup" demantovala je u sredu tvrdnje da iza njene kupovine preduzeća "Politika novine i magazini" stoji neko od političara ili neka politička stranka.

"Naglašavamo da se prilikom sprovođenja transakcije o kojoj su pregovori trajali više meseci u potpunosti poštovane sve zakonske procedure", istakla je ta kompanija u saopštenju povodom, kako se navodi, brojnih spekulacija u vezi sa prodajom udela VAC-a (WAZ) u preduzeću "Politika novine i magazini".

Kako je navedeno, kompanija "Ist medija grup" svoju ulogu vidi u stvaranju boljih uslova za rad zaposlenih u preduzeću "Politika novine i magazini", a ne u uticaju na uređivačku politiku novina i magazina.

Kompanija "Ist medija grup" kupila je 50 odsto udela u preduzeću "Politika novine i magazini" za ukupno 4,7 miliona evra.

Prema ugovoru, u koji je Beta imala uvid, od ukupne kupoprodajne cene prodavcu, austrijskoj kompaniji Ost Holding, već su isplaćena četiri miliona evra, a ostatak od 700.000 evra treba da bude isplaćen 1. decembra 2014. godine.
XS
SM
MD
LG