Dostupni linkovi

Vetar otežava gašenje požara u Crnoj Gori


Na više lokacija u Crnoj Gori požari su i dalje aktivni, a nepristupačan teren i jak vetar otežavaju njihovo gašenje.

Požari su, međutim, pod kontrolom, tako da nigde ne preti opasnost po stambene objekte.

Pojačani vetar proširio je požar koji već nekoliko dana bukti u šumama na području žabljačke opštine. I dalje je aktivan i požar u kanjonu Tare, čije gašenje otežavaju nepristupačan teren i snažan vetar.

Vatrena stihija u brdima iznad Sutomora u potpunosti je stavljena pod kontrolu, iako se požar, usled jakog vetra, širio velikom brzinom.

Veliki požar koji već više od deset dana bukti u okolini Mojkovca takođe je pod kontrolom, ali još nije u potpunosti lokalizovan, zbog čega je i dalje u prekidu regionalni put Mojkovac-Đurđevića Tara, zbog opasnosti od odrona.

Gašenje tog požara je znatno otežano, jer je u pitanju izuzetno nepristupačan teren.

Na području Podgorice sada nema aktivnog požara, ali se na brdu Gorica i dalje nalaze četiri vatrogasna vozila, kako bi to područje bilo potpuno pod kontrolom.

Crnogorski vatrogasci apelovali su na građane da budu pažljivi, jer velika suša i vetar potpomažu da se i najmanja vatra veoma brzo rasplamsa.

Oni su naveli da je veoma nezahvalno davati prognozu kada će vatrene stihije u potpunosti biti zaustavljene, pošto zbog vetra ponovo može doći do razbuktavanja požara.

U gašenju vatre učestvuju u protivpožarni avioni Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i dva helikoptera pristigla kao pomoć iz Hrvatske.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG