Dostupni linkovi

DS demantuje učešće u prodaji vlasništva "Politike"


Demokratska stranka u utorak je demantovala i snažno osudila optužbe iznete od strane SNS i URS da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva "Politike".

"Vladajuća većina koja se ovih dana formira i pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočiti nakon formiranja Vlade Srbije, jer se tek sada suočavaju sa svom kompleksnošću situacije u kojoj se Srbija danas nalazi", navodi se u saopštenju DS, prenosi Tanjug.

"Prikazujući ekonomsku situaciju i parametre značajno lošijim nego što jesu, sramnim optužbama da DS pokušava da uguši slobodu medija u Srbiji, lider URS Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, i tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona o informisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodu medija", navodi se u saopštenju.

50 odsto udela u "Politici" kupila je od nemačke grupacije VAC firma "Ist medija grup" registrovana u Moskvi. Vlasnik preostalih 50 odsto vlasništva beogradskog dnevnika ostala je "Politika - Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost".

Stoprocentni vlasnik moskovske "Ist medija grupe" (East Media Group) je, kako navode mediji, Aleksandar Trbović. Ta firma registrovana je 12. januara ove godine, sa osnivačkim kapitalom od 10.000 rubalja, odnosno 250 evra.
XS
SM
MD
LG