Dostupni linkovi

Nastavljeno iskopavanje u Žilivodi


Komisija kosovske vlade za nestale osobe saopštila je da je nakon gašenja požara na lokaciji Žilivode nastavljeno iskopavanju u potrazi za masovnom grobnicom.

"Nakon što je ugašen požar koji je zadnjih dana zahvatio ležišta uglja na području na kojem se obavljaju istražna iskopavanja u cilju pronalaženja posmrtnih ostataka, danas su nastavljeni radovi prema planu vladine komisije za nestale osobe i eksperata Euleksa", kaže se u saopštenju.

Ovim povodom, predsjednik komisije za nestale osobe, Prenk Đetaj, posjetio je mjesto radova i zahvalio se pripadnicima inženjerskog bataljona Kosovskih zaštitnih snaga, pripadnicima Kosovske policije u Vučitrnu i vatrogasnoj jednici ovog gradića za njihovu intervenciju na gašenju požara na lokalitetu na kojem se obavljaju radovi.

Đetaj je rekao da je kosovska vlada odlučna da nastavi sa maksimalnim angažovanjem na utvrđivanju sudbine nestalih tokom rata.

Vladina komisija je saopštila da je od policijske stanice u Vučitrnu dobila detaljan izvještaj o požaru na lokaciji Žilivoda, ali detalji ovog izvještaja nisu objavljeni.

Predstavnici Misije EU na Kosovu saopštili su ranije danas da uzroci požara na lokaciji Žilivode kod Obilića, gdje se pretpostavlja da se nalaze ostaci tijela nekih od nestalih kosovskih Srba, još nisu utvrđeni i da je Euleks pokrenuo istragu.
XS
SM
MD
LG