Dostupni linkovi

Interpol ukinuo potjernicu za Canetom Subotićem


Interpol je ukinuo poternicu koju je Srbija raspisala za Stankom Subotićem Canetom, odnosno stavio je van snage u svim državama članicama, kaže njegov advokat.

Potjernica nigdje više nije na snazi, osim u Srbiji, i Stanko Subotić putuje normalno po cijelom svijetu već više od 10 dana. Posle brojnih provjera, koje su sprovele članice Iinterpola u zemlji u kojoj Stanko živi i zemljama kojima radi, utvrđeno je da nema stvari koje bi nalagale izdavanje potjernice, i stavile su je van snage", rekao je Subotićev advokat Radoslav Tadić Tanjugu.

Subotić je u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu nepravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog šverca cigareta devedesetih godina prošlog vijeka.

Tadić je najavio da će Subotićeva odbrana sada pokrenuti postupak za ukidanje pritvora, iako je u toku žalbeni postupak pred Aplecionim sudom jer, kako je naveo, taj pritvor više nema svrhe i čim se on ukine, moraće da se povuče potjernica i u Srbiji.

Subotićev advokat tvrdi da njegov klijent nikada nije bio u bjekstvu, ne samo za vrijeme vođenja sudskog postupka pred Specijalnim sudom nego i godinama prije toga, jer godinama živi na istoj adresi.

U sudskim spisima, prema njegovim riječima, postoji ta adresa i na nju mu je dostavljena optužnica.
XS
SM
MD
LG