Dostupni linkovi

U Baru požar pod kontrolom, u kanjonu Tare kritično


Požar koji je sinoć izbio u barskom naselju Brca lokalizovan je pred zoru, ali je još aktivan u dijelu iznad magistrale i prijeti okolnim kućama.

Vatra koja je buknula nešto prije ponoći proširila se velikom brzinom potpomognuta jakim vjetrom, prijeteći da ugrozi kuće i objekte hotela Korali.

Gosti hotela su evakuisani, a požar je lokalizovan oko tri sata i 30 minuta.

Barski vatrogasci dežurali su cijelu noć, a prema riječima načelnika Službe zaštite, Velizara Čađenovića, očekuje se dolazak dva helikoptera, koji će im pomoći u gašenju.

U Podgorici jutros nema aktivnih požara, ali zbog vjetra vatrogasci dežuraju na nekoliko lokacija, rekao je komandir podgoričke Vatrogasne jedinice Vidak Đelević.

"Nemamo nijedan aktivan požar. Jutrom smo imali tri intervencije, ali su požari bili manjeg inteziteta", naveo je Đelević.

Vjetar koji je počeo da duva od 10 sati rasplamsava požar u kanjonu Tare, u dijelu prema selu Bistrica.

Vatra u Crnim podima je pod kontrolom, a komandir mojkovačkih vatrogasaca Dragan Marković kazao je da im u rezervatu na dežurstvima pomažu kolege iz Berana.

"Tokom noći je bilo mirno, jer nije bilo vjetra. Počelo je jače da duva, pa se vatra rasplamsava prema Bistrici. U Crnim podima, iako se vatra pojavljuje na različitim mjestima, zbog "podzemnog" požara koji se prenosi korijenjem stabala i ne može se pretpostaviti gđe će se pojaviti. No, za sada uspijevamo da gasimo na vrijeme i potpuno kontrolišemo situaciju", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, jutros nije bilo intervencije gašenja iz vazduha, jer avioni ne mogu da polete zbog jakog vjetra.
XS
SM
MD
LG