Dostupni linkovi

DPS će inicirati skraćenje mandata Skupštini Crne Gore


Vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) iniciraće skraćenje mandata Skupštini Crne Gore kako bi se stekli uslovi za održavanje parlamentarnih izbora, odlučilo je kasno sinoć Predsjedništvo te stranke.

"Odluku da iniciramo skraćenje mandata donijeli smo jer smatramo da bi zahtjevnu fazu integracija, odnosno pregovore sa EU, trebalo da vodi Vlada na početku mandata", rekao je portparol DPS-a Časlav Vešović.

On je dodao da je sa Socijaldemokratskom partijom postignut načelan dogovor o koalicionom nastupu, odnosno zastupljenosti u budućoj vlasti, te da će dogovor narednih dana biti preciziran.

Vešović je rekao da na sjednici Predsjedništva DPS-a nije razmatrano istovremneo održavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora, napominjući da stranka preferira istovremeno održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora u Kotoru, Nikšiću i Budvi.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović najavio je ranije da će, kada Skupština skrati mandat, obaviti konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u vezi izbora.

On je, podsjetio da se uslovi za raspisivanje izbora stiču kada Skupština skrati mandat.
XS
SM
MD
LG