Dostupni linkovi

Predstavnici Evropskog parlamenta posetili Skupštinu Srbije


Predstavnici Evropskog parlamenta sastali su se u ponedeljak u Skupštini Srbije sa poslanicima i izrazili spremnost da pomognu Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbiji predstavnici Evropskog parlamenta su izrazili tu spremnost posebno imajući u vidu najvažniju poruku koju su na današnjim susretima u Beogradu dobili, a to je da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

Članove delegacije Specijalnog pododbora za organizovani kriminal, korupciju i pranje novca Evropskog parlamenta na današnjem sastanku predvodila je Sonja Alfano (Sonia Alfano) predsednica Specijalnog pododbora, a članove Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu predsednik Edvard Kukan (Eduard Kukan). Oni su izrazili spremnost da pomognu evropski put Srbije.

Na sastanku, kome su prisustvovali poslanici Gordana Čomić, Jorgovanka Tabaković, Donka Banović, Laslo Varga, Ivan Andrić i Srđan Miković, razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji Narodne skupštine i Evropskog parlamenta i nastavku procesa evropskih integracija i reformi u društvu, kaže se u saopštenju.

Delegaciju Specijalnog pododbora, koji je osnovan u aprilu ove godine, posebno su zanimali budući koraci Srbije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pitanje finansiranja političkih stranaka i nezavisnost sudstva.

Zanimao ih je i nastavak započetih reformi u društvu, stabilnost na zapadnom Balkanu, ali i politički i pravni okvir za oduzimanje imovine stečene kriminalom, o čemu su ih informisali srpski poslanici.
XS
SM
MD
LG