Dostupni linkovi

Dačić sa Ištvanom Pastorom o Vladi Srbije


Mandatar za sastav vlade Srbije Ivica Dačić razgovaraće sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM ) Ištvanom Pastorom u Subotici o ciljevima i programu buduće vlade i eventualnom učesću SVM u vladi.

Posle sastanka na kome će Dačić Pastoru predstaviti ciljeve koje će vlada nastojati da sprovede u svom mandatu, u 11 sati lideri SPS i SVM će održati zajedničku konferenciju za novinare, najavljeno iz tih stranaka.

Dačić je u petak, 13. jula, o istoj temi razgovarao i sa liderima Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem i Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom, kojima je takođe predstavio program i ciljeve buduće vlade.

Dačić je osvrćući se na te razgovore, rekao da je značajno to što ni Ljajić, ni Ugljanin nisu imali različite stavove u vezi sa programom buduće vlade koji je predstavljen u koalicionom sporazumu SNS, SPS-PUPS-JS i URS.

"Naprotiv, i jedan i drugi su se veoma pozitivno izjasnili o programu i ciljevima nove vlade, a da li će oni činiti parlamentarnu većinu, to će, na primer, u slučaju gospodina Ljajića zavisiti od razgovora s Demokratskom strankom", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG