Dostupni linkovi

Park je naš: Manipulacija SNSD na početku predizborne kampanje


Jučerašnja izjava Predsjednika skupštine Grada Banja Luka i kandidata za gradonačelnika Slobodana Gavranovića o ulaganjima u nova dječija igrališta i parkove, nije rezultat promjena u načinu rada Administrativne službe grada, već probuđene svijesti građana koji skoro dva mjeseca svakodnevno ukazuju na uništavanje zelenih površina, netransparentnost rada gradskih i entitetskih organa, kao i moguću spregu institucija i kriminalnih grupa, saopštila je grupa građana Park je naš.

Oni kažu da je očigledno da predsjednik skupštine počinje svoju predizbornu kampanju pokušajem da građanima obeća novu politiku u vođenju grada koja je više usmjerena na potrebe građana i uređenje javnih površina. Međutim, dodaju šetači, u pitanju je manipulisanje javnošću od političara koji je već 12 godina najodgovorniji za dosadašnju politiku uništavanja javnih površina i pogodovanja licima bliskim stranci SNSD.

“Ovakva izjava potvrđuje da su šetači ukazali na problem koju u ovom gradu postoji već godinama i da je pritisak koji su na vlast vršili ustvari mnogo veći nego što vladajuće strukture žele da priznaju. Ovo potvrđuje i jučerašnji zbor građana Mjesne zajednice Rosulje, sa kojeg je poslana jasna poruka gradskim vlastima da odbijaju predloženi regulacioni plan i traže hitne izmjene u skladu sa potrebama građana MZ Rosulje”, piše u saopštenju.

Šetači smatraju da se odustajanje od parkinga u naselju Ante Jakića, te planiranje novih parkova i dječijih igrališta u drugim naseljima ne bi desilo bez građanskog pritiska na gradske vlasti.

“Nemojte dozvoliti da vas predizborno obećanje kandidata za gradonačelnika Gavranovića zavara, jer jedini efikasan mehanizam kontrole gradskih vlasti je organizovani građanski aktivizam.Pozivamo građane da se probude i da aktivno učestvuju u stvaranju budućnosti našeg grada, jer grad je naš”, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG