Dostupni linkovi

Dačić razgovarao sa Ljajićem o vladi


Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić rekao je da je u petak predstavio lideru Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću politike i ciljeve nove vlade i da će naredne nedelje razgovarati o eventualnom Ljajićevom učešću u vladi.

"Bio je to dobar i pozitivan razgovor... Ljajić će razgovarati i sa strankama na čijoj je izbornoj listi bio, odnosno sa Demokratskom strankom", rekao je Dačić u intervjuu televiziji Pink.

Dačić je rekao da će sledeći korak oko formiranja vlade biti iduće nedelje i da bi predsednik parlamenta trebalo da bude izabran 23. jula.

On je kazao da će naredne nedelje zajedno sa zamenikom vršioca dužnosti Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem razgovarati o detaljima Ljajićevog eventualnog učešća u novoj vladi. Dačić je rekao da je razgovarao i s predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom.

"Siguran sam da je za vladu bitno i da predstavnici nacionalnih manjina učestvuju u njenom radu. Nastavićemo razgovore sledeće nedelje", kazao je Dačić.

Mandatar je rekao i da će u ponedeljak razgovarati s predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom nevezano od toga da li će učestvovati u parlamentarnoj većini ili ne.

Upitan da li očekuje ulazak kadrova iz Demokratske stranke u novu vladu Dačić je rekao da je Vučić razgovarao sa funkcionerkom DS-a Milicom Delević, ali da još čeka njen odgovor.
XS
SM
MD
LG