Dostupni linkovi

Čanak: Za sadašnju situaciju u Srbiji krivo pomirenje DS i socijalista


Za formiranje vlade naprednjaka i socijalista najodgovorniji su oni koji su pravili pomirenje Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, rekao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

"Da je u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli. Najkrivlji za to su oni koji su pravili nekakvo pomirenje između DS i SPS", rekao je Čanak za Blic.

On se u intervjuu listu dotakao i Ujedinjenih regiona Srbije, koji su rešili da umesto sa demokratama, uđu u vladu sa Srpskom naprednom strankom i socijalistima. Čanak je kazao da je program URS praktično borba da se ostane na vlasti i da se ne ode u zatvor.

Lider LSV od nove vlade ne očekuje ništa.

"Ne očekujem baš ništa, osim da Ilić magistar Velimir 'dokraducne' ono što nije 'pokraduckao'. Od URS-a očekujem da 'doursa' ono što već nije 'ursao', da se doradi scenario uništenja koji smo već videli odavno. (Lider URS-a Mlađan) Dinkić je mogao da bira - ministar ili robijaš", rekao je Čanak.

Na pitanje kako je uopšte postignut dogovor SNS, SPS i URS o vladi, Čanak je odgovorio da je razlog taj što nije postojalo dovoljno odlučnosti da se raskine sa prošlošću.

"U oktobru 2000. tražio sam da se zabrane SPS, SRS, JUL i SSJ. Kako mi možemo sada da se obračunamo sa devedesetim kad protagonisti devedesetih čine vladu? Ovog trenutka imate vladu koju čine upravo te stranke, pojačane Mlađanom Dinkićem, čovekom nesebične ljubavi prema tuđim parama", dodao je on.
XS
SM
MD
LG