Dostupni linkovi

Mediji: Jeremić ipak tražio preko sedam miliona dolara


Prema specifikaciji koju je Vuk Jeremić predao vladi Srbije, za njegov kabinet u Njujorku do oktobra 2013. treba izdvojiti 7,3 miliona dolara, piše Blic.

Iz te specifikacije proizilazi i da Jeremić, koji sada obavlja funkciju predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN, neće imati platu od 5.000 dolara, kako je više puta isticao, već bi on trebalo da prima 10.000 dolara, saznaje Blic.

Prema dokumentu u koji je Blic imao uvid, Jeremić je tražio i poseban budžet za propagandu u iznosu od 375.000 dolara, a građani Srbije bi trebalo da plaćaju i kiriju za stan njegovom vozaču na koju bi trebalo da ode preko 6.000 dolara mesečno.

Za benzin i kancelarijski materijal Jeremić je zatražio 280.000 dolara, za selidbu 112.000, a za kopir aparate, štampače i telefone 300.000 dolara.

U obrazloženju za zahtevane troškove, Jeremić je naveo, kako Blic piše, da UN obezbeđuju samo najneophodnija sredstav koja su nedovoljna za obavljanje funkcije predsedavajućeg 67. generalne skupštine UN.

Podsetimo, troškove Jeremićeve kancelarije u Njujorku javno je kritikovao gradonačenik Beograda i zamenik predsednika DS Dragan Đilas, koji je rekao da je 7,3 miliona dolara za kancelariju Jeremića u Njujorku sramotno.

Jeremić je potom odgovorio na tu javnu kritiku, rekavši da ti navodi nisu tačni i da novac za njega nije odobren, kao i da bi Đilas bio poslednji koji bi trebalo da ga kritikuje, osvrćući se na troškove izgradnje Mosta na Adi.

Nedugo zatim u javnosti se pojavila informacija da je za Jeremićevu kancelariju već odobreno 2, 9 miliona dolara.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG