Dostupni linkovi

DS: Nova Vlada neće doneti boljitak


Demokratska stranka (DS) ocenila je u sredu da nova Vlada Srbije ne može biti pozitivan korak, niti će doneti boljitak građanima.

"Svaka Vlada treba da ima svoju šansu. Ali je jasno da su tu šansu dobili oni koji su već dosta lošeg ostavili iza sebe i da Srbija sa (Ivicom) Dačićem, Veljom Ilićem i (Mlađanom) Dinkićem nema mnogo šansi za uspeh", navodi se u saopštenju DS.

Iz DS ističu da su građani koji su glasali za ekonomske promene prevareni, jer te promene neće doneti oni koji su 12 godina vodili ekonomiju u Srbiji.

"Najveće je pitanje ipak legitimiteta Vlade u kojoj šestoplasirana stranka drži sve poluge vlasti i pet resora čime je izneverena volja građana. Glasajući za SNS građani nisu svakako glasali za Dinkića i šansu da i dalje upravlja zemljom", ističe se u saopštenju DS.

Navodi se i da će nova vlada institucije privatizovati i urušiti, kao, kako ističu, "u strašnim godinama crveno - crne koalicije".

"Niko ne pita koja je odgovornost (Ivice) Dačića i (Mlađana) Dinkića za tešku situaciju u zemlji, kako je moguće da oni koji su 12 godina vodili ekonomiju ne snose odgovornost nego lamentiraju nad teškom situacijom", piše u saopštenju.
XS
SM
MD
LG