Dostupni linkovi

Skupština Vojvodine izglasala novu pokrajinsku vladu


Skupština Vojvodine izglasala novu pokrajinsku vladu NOVI SAD, 11. jula 2012. (Beta) - Poslanici Skupštine Vojvodine izabrali su u sredu novu pokrajinsku vladu, koja će umesto dosadašnjih 12 brojati 11 sekretarijata i četiri potpredsednička mesta.

Za novu vladu glasali su poslanici vladajuće Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, dok su protiv ove odluke bili poslanici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke. Uzdržani su bili poslanici Socijalističke partije Srbije, koji nakon četiri godine više nisu u izvršnoj vlasti u Vojvodini.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u ekspozeu da će vlada biti manja i efikasnija od prethodne, a po svom kvalitetu autoritativnija od svih prethodnih. Pajtić je najavio da će vlada biti posvećena daljem zapošljavanju građana, brorbi protiv krize, privlačenju stranih investicija i nastavku ulaganja u važne infrastrukturne objekte radi podsticaja privrede. Prema njegovim rečima nova vlada će nastaviti da ulaže u kvalitetnije uslove zdravstvenih usluga, obrazovanje, a zalagaće se i za očuvanje ljudskih i manjinskih prava u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Pajtić je najavio "beskompromisnu" zaštitu prava Vojvodine i njenih građana kako bi bili ravnopravni sa svim drugim građanima u Srbiji. U tom smislu, kako je rekao Vlada Vojvodine biće partner republičkoj vladi i svim lokalnim samoupravama.

U novoj vladi Pajtić će biti predsednik, dok će potpredsednici biti Andor Deli (SVM), Dragoslav Petrović (DS), Goran Ješić (DS) i Slaviša Grujić (LSV).
XS
SM
MD
LG