Dostupni linkovi

Dačić: Nisam zvao Ljajića u vladu


Mandatar sa sastav Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da nije zvao Rasima Ljajića da bude član vlade, ali je najavio da će razgovarati i sa njim i sa drugim strankama nacionalnih manjina.

"Ne očekujem da će učestvovati u parlamentarnoj većini, a sigurno je da u njoj ima mjesta za pripadnike nacionalnih manjina. Razgovaraću i sa Ljajićem i sa Savezom vojvođanskih Mađara i sa strankom Sulejmana Ugljanina kako bi ih upoznao sa ciljevima nove vlade. Istina je da nikome nisam poslao pozive", rekao je Dačić poslije sastanka sa kiparskom ministarkom Erato Kozaku Markulis.

Ako neko od koalicionih partnera misli da pozove nekoga iz drugih stanaka da učestvuje u vladi, to pitanje treba postaviti njima, rekao je Dačić i dodao da u ovom trenutku ne zna da li je bilo ko nekoga već pozvao.

Upitan da li će kao premijer koristiti pravo veta u odlučivanju o kandrovskim rješenjima, Dačić je rekao da će buduća vlada sve probleme riješavati dogovorom.

"Jadna je ona vlada u kojoj neko ulaže veto. Ili ćemo funkcionisati kao tim ili vlada neće postojati", rekao je Dačić, koji je dodao da će sigurno u novoj vladi biti i ministar policije.

On je ponovio da se nastavak konstitutivne sjednice planira 23. jula, a možda i ranije ako to bude bilo moguće.
XS
SM
MD
LG