Dostupni linkovi

SAD: Vlada Srbije da se pridržava ciljeva


Ambasadorka SAD Meri Vorlik kaže da će Vašington sarađivati sa novom vladom Srbije onoliko koliko ona bude privržena ostvarivanju proklamovanih ciljeva.

Vorlikova smatra da je potpisivanje koalicionog sporazuma o parlamentarnoj većini veoma važnim korakom za budućnost Srbije.

"Koliko se nova vlada bude držala svojih proklamovanih ciljeva, koliko bude uspješna i postizala rezultate na djelu a ne samo na riječima, toliko će američka vlada biti raspoložena da sarađuje sa njom", poručila je odlazeća američka ambasadorka.

Ona je izrazila nadu da će i dalje u Vladi Srbije biti energični ljudi kao što je to i do sada bio slučaj.

"Američka vlada se nada da ćemo vrlo brzo kada se vlada formira pronaći partnere sa kojima ćemo sarađivati i koji će biti energični isto onoliko koliko su to bili i njeni partneri iz prethodne i raditi na ostvarivanju ciljeva važnih za srpski narod", rekla je Vorlik novinarima.

Komentarišući jučerašnje potpisivanje koalicionog sporazuma SNS, SPS-PUPS-JS i URS, ona je podsetila i na neophodnost nastavka evropskih integracija, izgradnje dobrosusjedskih odnosa u regionu, uključujući i Kosovo, i daljih reformi, posebno u oblasti borbe protIv korupcije i organizovanog kriminala.
XS
SM
MD
LG