Dostupni linkovi

Patrijarh Irinej: SPC neće pristati na predaju Kosova


Patrijarh srpski Irinej pozvao je danas srpski narod na jedinstvo i poručio da SPC nikada neće pristati, niti će se pomiriti sa bilo kakvom predajom Kosova.

Patrijarh je srpski narod pozvao na jedinstvo u politici i u svemu drugome jer, kako kaže, budući da smo mali narod, jedini način da se održimo je zajedništvo i neki vrijednosni ideali koje će svijet razumjeti i podržati. On je uveren da je to jedinstvo ostvarljivo i da je za njega potrebno "malo želje i gledanja malo dalje od nosa".

"Za nas nije realno i mislim da srpski narod i srpska Crkva, koja je uvjek bila uz narod, nikada neće dati svoj pristanak na ovo što se može pročitati danas u štampi - na civilizovano predavanje Kosova", naveo je patrijarh u intervjuu Tanjugu.

Konstatujući da tako nešto niko nikada nije činio u svijetu i to nazivao civilizovanim, poglavar SPC kaže da se zna kako se uzimaju i osvajaju teritorije - ratom i otimanjem.

"Srpska Crkva se nikada s tim neće pomiriti", poručio je patrijarh koji se, inače, proteklih nedelja često sretao sa doskorašnjim i aktuelnim predstavnicima vlasti u Srbiji.
XS
SM
MD
LG