Dostupni linkovi

Počinje suđenje Aleksandru SimovićuSuđenje bvšem pripadniku "zemunskog klana" Aleksandru Simoviću zbog optužbi za ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka trebalo bi da počne danas.

Vukojević je bio šef obezbeđenja vodje "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, koji je posle ubistva premijera Zorana Đinđića pristao da sarađuje sa tužilaštvom i dobio status svedoka-saradnika u procesu za taj atenetat, kao i u procesu protiv "zemunskog klana".

Ubijen je 3. juna 2006.

Simović se tereti za krivično delo teško ubistvo koje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, učinio iz bezobzirne osvete, jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv ostalih pripadnika zemunske grupe. Iz bezbednosnih razloga suđenje će biti održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Simović dolazi u beogradski zatvor, poznatiji kao Centralni zatvor, iz požarevačke "Zabele" gde izdržava višedecenijske kazne zatvora zbog devet ubistava i tri otmice koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.
XS
SM
MD
LG