Dostupni linkovi

Dačić: Uskoro o resorima i kadrovskim rešenjima


Manadatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je u utorak da će narednih dana biti nastavljeni razgovori o resorima i kadrovskim rešenjima, pri čemu bi osam resora pripalo Srpskoj naprednoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije pet, a Ujedinjenim regionima Srbije dva.

"Ko će biti ministri iz SPS-a zavisi od toga koje ćemo resore zadržati", rekao je Dačić i dodao da je bilo reči o tome da Partiji ujedinjenih penzionera Srbije pripadne resor socijalne politike.

On je na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a u Beogradu, gde je potpisan koalicioni sporazum, napomenuo da to nije sporazum o "podeli plena", već o programu i ciljevima vlade.

Vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je novinarima da će na Glavnom odboru te stranke 16. ili 17. jula biti donete odlluke o kadrovskim rešenjima.

"Mislim da će javnost biti iznenađena ljudima koje ćemo predložiti, to će biti ljudi koji imaju energije, i koji vam nisu dosadili", rekao je Vučić novinarima.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković naveo je da će nova vlada biti "prava srpska", jer preme njegovim rečima, na njeno formiranje nije uticao niko van Srbije. Dačić je rekao da se išlo na to da nova vlada ima manji broj ministarstava od aktuelne.
XS
SM
MD
LG