Dostupni linkovi

Predsedništvo: Nikolićeva izjava ne prejudicira izmenu statusa Kosova


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavom da misli da nikada neće biti predsednik u Prištini, kao što ni predsednik privremenih vlasti u Prištini nikada neće biti predsednik u Mitrovici, ne prejudicira bilo kakvu izmenu statusa Kosova, saopšteno je u utorak iz kabineta predsednika Srbije.

U saopštenju navodi da se tom Nikolićevom izjavom takođe ne pretenduje na bilo kakve podele - teritorijalne ili stranačke. Povodom različitih tumacenja medija vezanih za Nikolićevu izjavu, u saopštenju se ukazuje da se na taj način ne prejudicira ni bilo kakva izmena statusa Kosova, niti rešenje otvorenih pitanja, ali se isto tako ne negiraju činjenice da u ovom trenutku Srbija ne obavlja državne funkcije na tom području.

"Oko pitanja Kosova i Metohije predsednik Srbije traži konsenzus svih relevantnih političkih snaga u Srbiji, s obzirom na to da se radi o najvažnijem pitanju u zemlji i njegovo rešavanje iziskuje detaljno i suštinsko sagledavanje svih problema, kako više ne bi dolazilo do različitih tumačenja dogovora i bilo kakvih nedoumica u budućnosti", ističe se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.
XS
SM
MD
LG