Dostupni linkovi

U eksploziji u Bagdadu tri žtve, Anan stigao u Irak


Od eksplozije bombe u autobusu u Bagdadu danas su poginule tri osobe, a ranjeno 14,izjavili su bolnički i policijski izvori.Isti izvori navode da se eksplozija dogodila u Sadr Sitiju, šiitskoj oblasti u sjeveroistočnom dijelu Bagdada.

U Bagdad je danas doputovao specijalni predstavnik UN i Arapske lige Kofi Anan radi razgovora sa iračkim premijerom Nurijem al Malikijem o Siriji.

Nešto ranije Anan je imao razgovore u Iranu, ističući da bi Iran mogao imati "pozitivnu ulogu" u okončanju krvoprolića u Siriji.

Bivši generalni sekretar UN imao je juče kako je rekao "konstruktivne" razgovore sa sirijskim predsjednikom Bašarom al Asadom.

Anan je priznao da njegov plan za pronalaženje političkog rješenja za eskalaciju nasilja nije bio uspješan.

On bi trebalo da sjutra, iz njegovog sjedišta u Ženevi, Savjetu bezbjednosti UN podnese izvještaj o ishodu posljednje runde razgovora.

Anan je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom iranske diplomatije Ali Akbar Salehijem u Teheranu istakao da on od Irana traži "podršku i saradnju" za rješenje krize.

On je ponovio svoje upozorenje da bi se kriza mogla preliti na region dok je Salehi rekao da je njegova zemlja "dio rješenja".

SAD optužuju Iran da pruža direktnu pomoć vladi sirijskog predsjednika.
XS
SM
MD
LG