Dostupni linkovi

Na poziv Tačija, Kuči opet ministar


Zamjenik premijera Kosova i ministar pravde Hajredin Kuči, koji je 22. juna podnio ostavku na funkcije koje je obavljao, vratio se danas svojim dužnostima.Kuči će se, prema saopštenju Ministarstva pravde, danas sresti sa šefom Euleksa Gzavijeom De Marnakom.

Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je danas Kučija da se vrati u Vladu i da obavlja funkcije na koje je podnio ostavku 22. juna.

U saopštenju iz kabineta premijera Kosova navodi se da je Hašim Tači "razmotrio razloge podnošenja ostavke zamenika premijera i ministra pravde Hajredina Kučija i zaključio da razlozi koji su doveli do nje sada više ne postoje".

Kuči je 22. juna podneo ostavku na funkcije koje je obavljao pošto tog dana Skupština Kosova nije usvojila prijedlog da se iz Krivičnog zakona Kosova izbace odredbe koje se odnose na odgovornost medija.

Kuči je tokom rasprave o tom zakonu najavio da će ukoliko sporni članovi zakona budu usvojeni u parlamentu on podnijeti ostavku.

U međuvremenu, Vlada Kosova je Skupštini podnijela zahtev za izmene i dopune Krivičnog zakona kojim se brišu sporni članovi.

Novi prijedlog zakona je u prvom čitanju u Skupštini usvojen. Sada je na redu rasprava u skupštinskim tijelima, da bi nakon toga u drugom čitanju zakon bio usvojen.
XS
SM
MD
LG