Dostupni linkovi

Odbornici Srebrenice odali počast žrtvama


Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su na komemorativnoj sjednici, povodom obilježavanja 17 godina od stradanja Bošnjaka i 20 godina od stradanja Srba iz ove opštine, minutom ćutanja odali poštu svim nevino stradalim stanovnicima Srebrenice u proteklom ratu u BiH.

Komemorativnoj sjednici prisustvovao je i šef misije OEBS-a u BiH Flečer Barton sa saradnicima.

Predsjednik Skupštine opštine Radomir Pavlović rekao je da se već nekoliko godina na današnji dan odbornici okupljaju da izraze bol i odaju poštu svim nevino stradalim stanovnicima opštine.

"Odajući poštu svim nevino stradalim stanovnicima Srebrenice od 1992. do 1995. godine, želimo da pošaljemo poruku u javnost da se više nikada i nigdje ne dogodi ono što se u poljednjem ratu događalo na području Srebrenice", rekao je Pavlović.

On je istakao da treba raditi na zadovoljavanju pravde i pomirenju i na novom modelu razvoja Srebrenice koji će se zasnivati na dijalogu, dogovoru, pronalaženju kompromisa i paritetnoj zastupljenosti predstavnika srpskog i bošnjačkog naroda u svim segmentima rada i odlučivanja u ovoj opštini.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da je održavanje današnje sjednice odraz tolerancije u Srebrenici, da je odavanje pošte svim nevinim žrtvama iz ove opštine već postala tradicija i da je to veliki korak ka pomirenju, te da je značajno da današnjoj sjednici prisustvuju svi akteri političkog i privrednog života opštine Srebrenica.

"Pozivam na dostojanstvo sve građane Srebrenice i one koji ovih dana dođu u ovo mjesto, da u naredna dva dana u miru i toleranciji omogućimo da svako obilježi stradanje pripadnika svog naroda i da niko ne negira zločine i stradanja koji su počinjeni", poručio je Duraković.

Potpredsjednik Skupštine opštine Amir Kulaglić izrazio je saučešće porodicama svih žrtava iz reda oba naroda, poželio mir i opšte dobro stanovnicima Srebrenice, ističući da im je suđeno da žive i rade zajedno, jer druge alternative nema.
XS
SM
MD
LG