Dostupni linkovi

Tinejdžerka iz BIH ubijena u pljački u SAD


Klaudija Hidić, porijeklom iz BiH, koja je ubijena u junu u američkoj saveznoj državi Teksas, poginula je tokom pljačke u kojoj je i sama učestvovala, saopštila je policija.

Pozivajući se na policijske izvore, list " New York Daily News" piše da lijepa 17-godišnja djevojka koja je maštala da postane glumica, i koju prijatelji na Faccebooku svakodnevno žale i pišu poruke podrške, došla u liniju vatre organizovanjem pljačke koja je završila pucnjavom.

Ona je pronađena sa prostrijelnom ranom glave 28. juna u dvorištu jedne kuće u gradiću Fort Vort.

Izvor blizak istrazi rekao je novinarima "Star-Telegrama" da je Hidić bila glavni organizator pljačke i da je svojim saučesnicima Kertisu Fortenberiju i Terensu Kramliju davala upute na koji način opljačkati lokaciju po njenom izboru.

Djevojka i njeni saučesnici su namjeravali opljačkati jednu kuću misleći da u njoj nema nikoga. Međutim, kada su ušli kroz zadnja vrata zatekli su nekoliko osoba.

Komšija je tokom istrage rekao da je začuo pucnje, nakon čega je vidio četiri žene kako bježe. Policija smatra da je došlo do razmjene vatre između pljačkaša i osoba koje su se nalazile u kući u kojoj je Hidićeva ubijena, a Fortenberi ranjen u obje noge, piše list.

Fortenberi i Kramli su u pritvoru zbog optužbi za ubistvo.
XS
SM
MD
LG