Dostupni linkovi

Čaves optužio suparnika da destabilizuje zemljuVenecuelanski predsjednik Ugo Čaves i njegovi saveznici optužili su opozicionog predsjedničkog kandidata Enrikea Kaprilesa da pokušava da izazove nasilje time što vodi kampanju u krajevima poznatim kao uporišta sadašnjeg šefa države.

Čaves je rekao da Kapriles pokušava da podstakne nasilje kao dio šireg plana da stvori političke nemire uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 7. oktobar.

"Pokušaće da destabilizuju zemlju. Govorio sam da svi treba da budu na oprezu", rekao je juče Čaves u obraćanju na promociji oficira.

On je govorio poslije sukoba prethodnog dana između njegovih pristalica koji su bacali kamanje i opozicionih pristalica koji su se pridružili Kaprilesu u šetnji do siromašnog kraja La Vega u Karakasu. Policija je natjerala Kaprilesa i njegove pristalice da se vrate prije nego što su stigli do cilja.

Kapriles je pokušao da ostane miran i izbjegne nasilje tokom tog incidenta koji je prekinula policija prije nego što je prerastao u veće sukobe.
XS
SM
MD
LG