Dostupni linkovi

Mediji: Optužnica protiv zamenika premijera Kosova


Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv zamenika premijera Kosova Bujara Bukošija i još deset osoba, sadašnjih i bivših zvaničnika Ministarstva zdravlja zbog nekoliko krivičnih dela, piše dnevni list Koha ditore.

Bukoši koji je u Vladi Kosova zadužen za socijalnu politiku optužen je da je u vreme dok je obavljao funkciju ministra zdravlja zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja i potpisivao štetne ugovore.

Euleksov tužilac Maria Bamieh je pored Bukošija za ta krivična dela optužila i bivšeg generalnog sekretara Ministarstva zdravlja, Iljira Toljaja i Arbenitu Pajaziti, Nedžata Šabanija, Ismeta Hisenija, Hajrulah Fejzu, Zenelja Kučija, Bekima Fušu, Aljbana Tačija, Basri Aslanija i Imera Ajetija.

Podizanje optužnice su za dnevnik Koha ditore potvrdili portparol Euleksa Bljerim Krasnići i advokati optuženih.

Bukoši je za dnevnik rekao da nema informacija da je optužen.

Policija Kosova i Euleksa je prošle godine uhapsila generalnog sekretara Ministarstva zdravlja Iljira Toljaja, šefa nabavki, Zenelja Kučija, šefa direkcije farmacije, Bekima Fušu i šefa divizije opštih poslova i arhiva, Hajrullah Fejzu.

Prema odredbama zakona i krivičnom postupku i krivičnog zakona Kosova tu optužnicu da bi postala pravosnažna treba da, u posebnom postupku, potvrdi posebno sudsko veće.
XS
SM
MD
LG