Dostupni linkovi

Stefanović: Sprema se velika reorganizacija Demokratske stranke


Član Predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je da DS ne preti nikakvo cepanje, da nema borbe za prevlast, ali ima priprema za veliku reorganizaciju stranke, osvežavanje rukovodećeg tima, kako bi stranka iz svega izašla jača.

"Nema nikakve misterije. Ponavljam, stranka se ne cepa, već reorganizuje. Moramo videti ko se sve u proteklom periodu ponašao bahato, okoristio o stranku i zloupotrebljavao je. A takvih ljudi, nažalost, ima i oni se ne nalaze samo na lokalu, već i u samom vrhu", kazao je Stefanović za "Novosti".

Na primedbu lista da su "prepucavanja" između Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, u vezi sa troškovima Jeremićevog predsedavanja Generalnom skupštinom UN, mnogi protumačili kao početak unutarstranačkih obračuna, Stefanović je odgovorio da ne zna "zašto se kada ukažete na nešto što je loše i za građane i za samu stranku, to tumači kao unutarpartijski obračun".

"Ne vidim smisao osnivanja kancelarije, kada u Ministarstvu spoljnih poslova već postoji Direkcija za UN, u kojoj radi 20 ljudi. Na Predsedništvu DS smo o tome raspravljali u veoma negativnom kontekstu", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će stranka, kroz demokratski postupak, i to u najkraćem mogućem roku, za šta se ozbiljno priprema, morati da se suoči sa svim greškama, da promeni i lošu praksu i ljude koji su te greške činili.

"A bilo je i nekompetentnosti, zloupotreba, nepotizma...", dodao je on. Prema njegovim rečima, već je bilo reči o raznim modalitetima reorganizacije, pa i o vanrednoj izbornoj skupštini DS.
XS
SM
MD
LG