Dostupni linkovi

Britanija:Tri osobe uhapšene u istrazi o prisluškivanju telefona


Britanska policija uhapsila je u četvrtak 26-ogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je učestvovao u ometanju istražnih radnji u vezi s istragom prisluškivanja telefonskih razgovora kojima su se služili novinari medijske imperije Ruperta Murdocha.

Osumnjičeni je uhapšen u Sariju u jugoistočnoj Engleskoj, u okviru policijske operacije "Viting" koju sprovodi Scotland Yard povodom prisluškivanja telefonskih razgovora, navodi u saopštenju londonska Metropolitan policija.

U okviru operacije Elveden, policija je u Samersethu uhapsila još dvije osobe zaposlenih u državnoj zdravstvenoj službi zbog sumnje da su primali mito od novinara, prenosi AFP.

Scotland Yard vodi te dvije istrage zajedno s operacijom "Thooleta" u vezi s hakerskim upadima u kompjutere nakon izbijanja skandala s prisluškivanjem telefona koji je doveo do zatvaranja Murdokchvog tabloida News of the World u julu prošle godine.

Više od 50 osoba je uhapšeno u okviru tri istrage, uključujući i Rebekah Brooks, bivšu Murdochovu asistentkinju i prijateljicu britanskog premijera Davida Camerona i urednika ugašenog tabloida Andyja Coulsona.
XS
SM
MD
LG