Dostupni linkovi

Šuker novi predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske


Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u fudbalu 1998. Davor Šuker (44) na današnjoj Skupštini jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Šuker će tu dužnost obnašati do kraja mandata Skupštine HNS-a, odnosno još dvije i po godine.

Šuker je na čelnom mjestu HNS-a naslijedio Vlatka Markovića, koji odlazi nakon 14 godina.

Skupštini je prisustvovalo 46 od 50 zastupnika, što znači da je imala kvorum za donošenje odluka.

Zorislav Srebrić napušta mjesto glavnog tajnika, jer se ta se funkcija ukida, i postat će prvi čovjek struke u HNS-u.

Takođe, u HNS je uvedena nova funkcija, izvršni predsjednik, na koju je jednodlasno izabran direktor Dinama Damir Vrbanović. On je u nastupnom govoru istakao da u savezu vlada sjajno ozračje, ali da ima dosta problema koje će nastojati riješiti.

Na Skupštini je donijeta još jedna važna odluka, Igoru Štimcu, koji je glavni kandidat za novog hrvatskog izbornika reprezentacije, ukinuta je dvogodišnja suspenzija rada u nogometu, jer je odradio pola kazne. Naime, Štimac je zbog organizaranja "paralelne izborne skupštine" u februaru prošle godine zaradio dvogodišnju suspenziju, koju je danas Skupština ukinula, kao i još 11 nogometnih djelatnika.

Novi članovi Izvršnog odbora HNS-a su Božo Galić, Nenad Horvatić, Robert Markulin i Ante Vučemilović-Šimunović, dok su za dva dopredsjednika HNS-a izabrani Ante Kulušić i Ante Vučemilović-Šimunović.

Novi predsjednik HNS-a Davor Šuker zahvalio je zastupnicima na povjerenju, kazavši kako je sretan što je "pomirio sjever i jug".

Nakon Skupštine odražana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj bi Igor Štimac trebao biti imenovan za novog izbornika hrvatske reprezentacije.
XS
SM
MD
LG